Over reflexzonetherapie

Akmanthor

Hoewel reflexzonetherapie (in de volksmond voetreflex) een al zeker 5000 jaar oude natuurlijke geneeswijze is, is de belangstelling ervoor pas weer toegenomen sinds het begin van de 20e eeuw. In de reflexologie gaat men uit van het principe dat o.a. op handen, voeten en oren zones liggen die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het bewerken van deze reflexzones neemt spanning weg en activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor de opname van voedingsstoffen en de afgifte van afvalstoffen verbetert. Hierdoor kunnen klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Bovendien werkt reflexzonetherapie zeer ontspannend op lichaam en geest.Een reflexzonetherapeut heeft geleerd afwijkende plekken op bijvoorbeeld de voet (eelt, wratjes en eksterogen; kleur- en temperatuurverschillen; onderhuidse bobbeltjes of korreltjes) te herkennen of te interpreteren. Sommige plekjes kunnen gespannen of week aanvoelen, terwijl aanraking soms een pijnreactie kan veroorzaken.

Binnen de reflexzonetherapie wordt gewerkt met verschillende methoden en technieken. Voor meer informatie hierover verwijs ik u naar de links.

“Tijdens mijn opleiding werd de Ingham-methode gebruikt, en in bijscholingen en cursussen heb ik ook andere technieken geleerd. Inmiddels ben ik gecertificeerd ART®-therapeut (advanced reflexology techniques), en gecertificeerd therapeut in ‘Maternity Reflexology’ (zwangerschapsreflexologie). Afhankelijk van de cliënt en de klacht kies ik met welke techniek ik ga werken.