Hoe ziet een consult of behandeling er uit?

 

Eerste consult

Wanneer u de eerste keer komt bedraagt de duur van het consult ongeveer 1,5 uur. Over het algemeen is een intake van 30 minuten voldoende; deze tijd is nodig voor het noteren van o.a. uw klachtenpatroon, eerder gevolgde therapieën, medicijngebruik, voedingsgewoonten en leefstijl. Hierna volgt een voetonderzoek waarbij bouw en vorm van de voeten, eelt, pijnpunten en andere bijzonderheden in kaart worden gebracht.

U wordt vriendelijk verzocht de dag van het consult geen voetencrème te gebruiken, en een eventueel bezoek aan een pedicure uit te stellen tot na de eerste behandeling. Dit omdat eelt en andere ‘onregelmatigheden’ aan de voeten voor mij aandachtspunten kunnen zijn. Beide onderbenen worden ook in de behandeling meegenomen, dus is het handig een broek aan aan te trekken waarvan de pijpen makkelijk tot aan het kniegewricht kunnen worden opgeschoven.

Hoeveel behandelingen u nodig hebt is van tevoren moeilijk te bepalen, maar over het algemeen is na vier behandelingen te beoordelen of en in hoeverre de therapie resultaat oplevert.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling ligt u in een comfortabele behandelstoel. Het is belangrijk dat u goed aangeeft of een bepaalde plek pijn doet, en of u de uitgeoefende druk op de voeten als prettig of onprettig ervaart. U krijgt u water of kruidenthee te drinken om het lichaam de gelegenheid te geven de losgekomen afvalstoffen kwijt te raken. Aanbevolen wordt ook de dagen na de behandeling extra te drinken.