Over Oliva van Oorschot-Hamers

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen Zuid-Nederland (ANZN) te Eindhoven, en ben ik gestart met mijn praktijk. Na de opleiding ben ik lid geworden van de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT, zie ook www.vnrt.nl) die d.m.v. verplichte jaarlijkse bijscholingen het kwaliteitsniveau bewaakt van de bij haar aangesloten therapeuten.

De afgelopen jaren heb ik mijn kennis van reflexzonetherapie op voeten, handen en oren uitgebreid en verdiept door het volgen van workshops en (meerdaagse) cursussen op het gebied van diverse methoden en technieken:

 • VRT: Vertical Reflexzone Therapy (Lynn Booth, UK) 2003
  Hierbij wordt op de rug van de voet gewerkt, terwijl de persoon zit of staat.
 • Maternity Reflexology ®: zwangerschapsreflexologie (Susanne Enzer, UK) 2006
  Reflexzonetherapie toegespitst op de behandeling van vrouwen met een zwangerschapswens, zwangeren , (zogende) moeders, baby’s en kinderen.
 • ART: Advanced Reflexology Techniques® (Tony Porter, UK) 2009
  Een stevige methode waarbij met behulp van de knokkels van de hand nog dieper in het weefsel van de voet wordt gewerkt.
 • Reflexology and Meridian therapy (Lilian Tibshraeny-Morten, USA) 2009
  Reflexzonetherapie wordt hier gecombineerd met de behandeling van o.a. op de voet liggende meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten. Naalden komen hier niet aan te pas. Klachten worden mede vanuit de oosterse geneeskunde geïnterpreteerd.
 • Thai Traditional Foot Massage (WatPo Traditional Medical School – Bangkok) 2011
  Zeer ontspannende voet- en onderbeenmassage, waarbij behalve de reflexzones ook alle zich op voet en been bevindende meridianen behandeld worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale massagetechniek en het beroemde Thaise stokje.
 • Ondersteundene voet- en onderbeenmassages bij Stervensbegeleiding en Rouwverwerking (Ellen de Brouwer, Elspeet – Mariëtte Uilenbroek, ANZN Eindhoven) 2014

AANVULLENDE OPLEIDINGEN
2004 – opleiding auriculotherapie (ooracupunctuur) bij SanoPharm
2006 – HBO basis orthomoleculaire geneeskunde bij Van Nature (thans Natura Foundation)
2007 – eerste deel HBO specialisatie c.q. vervolg orthomoleculaire geneeskunde PNI (Psycho Neuro Immunologie) bij Van Nature (thans Natura Foundation)
2015/2016 – herhaling HBO medische basiskennis
2017/2018 – HBO NEI-Coach bij Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel in Groesbeek
2019/2020 – HBO NEI-Master bij Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel in Groesbeek